26 august 2019

Donald Trump ar putea avea o întâlnire cu Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, în anumite condiţii

Mihai Draghici

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, că este pregătit să aibă o întrevedere cu omologul său din Iran, Hassan Rouhani, în anumite condiţii, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Sursă foto: Mediafax

"Sunt pregătit pentru o întrevedere când vor fi întrunite circumstanţele", a declarat Donald Trump la finalul summitului G7, desfăşurat în Franţa.

Donald Trump a criticat încă o dată "acordul foarte prost" semnat de marile puteri, inclusiv de SUA, cu Iranul în anul 2015.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Grupul G7 elaborează un acord pe termen lung care să garanteze că Iranul nu se dotează nici cu arme nucleare, nici cu rachete balistice.

"Dar, deocamdată, Iranul trebuie să respecte regulile jocului, să fie atent la ce face, altfel va trebui să utilizăm forţa foarte violentă", a avertizat Trump.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Hassan Rouhani se declară dispus să negocieze cu Donald Trump

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus, luni seară, să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian.

"Dacă aş şti că participarea la o întrevedere şi vizitarea unei anumite persoane ar contribui la dezvoltarea ţării mele şi ar rezolva problemele poporului meu, nu aş rata ocazia", a declarat Hassan Rouhani într-un discurs televizat, părând să se refere la preşedintele Donald Trump.