18 ianuarie 2019

Donald Trump ar putea anunţa în curând când va avea loc un nou summit cu Kim Jong-Un-presă

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar putea anunţa în curând când ar putea să aibă o nouă întrevedere cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, potrivit unor oficiali americani, care au precizat că un nou summit ar putea avea loc în martie sau aprilie, în Vietnam, informează The Washington Post.

Sursă foto: Mediafax

Emisarul nord-coreean Kim Yong Chol ar urma să se întâlnească vineri cu preşedintele american Donald Trump pentru discuţii pe această temă. Se crede că oficialul nord-coreean îi va prezenta lui Trump o scrisoare din partea liderului regimului de la Phenian.

Trump şi Kim Jong-Un au semnalat că doresc să se întâlnească din nou, mai ales că negocierile între SUA şi Coreea de Nord sunt în impas.

Persoane familiare cu schimburile diplomatice între Phenian şi Washington au transmis că summitul, al doilea între cei doi lideri, ar putea avea loc în martie sau aprilie, la Da Nang, în Vietnam.

"Ne străduim să obţinem progrese în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a realiza denuclearizarea completă şi verificabilă a Coreei de Nord, iar preşedintele aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească din nou cu liderul Kim la al doilea summit, într-o locaţie şi la un timp care urmează să fie stabilite", a declarat un reprezentant al Casei Albe, sub protecţia anonimatului.