04 octombrie 2019

Donald Trump aprobă eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii din Polonia

Mihai Draghici

Preşedintele american, Donald Trump, a aprobat, vineri, intrarea Poloniei în programul de exceptare de la vizele de călătorie în Statele Unite.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump a declarat că a aprobat "documentaţia preliminară" pentru "exceptarea completă de vize" în cazul Poloniei, informează agenţia Associated Press şi publicaţia The Hill.

"Polonezii încearcă să obţină acest lucru de multe decenii, am făcut-o pentru poporul polonez, în onoarea polonezilor din SUA şi din Polonia", a precizat Donald Trump.

Stephanie Grisham, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a anunţat că situaţia Poloniei va fi analizată acum de funcţionarii Departamentului pentru Securitate Internă, pentru definitivarea procedurii. "Relaţia bilaterală dintre SUA şi Polonia nu a fost niciodată mai puternică, iar acest lucru reprezintă o remarcabilă realizare pentru ambele ţări", a precizat Stephanie Grisham.

Treizeci şi opt de naţiuni, inclusiv cele mai multe ţări din cadrul Uniunii Europene, beneficiază de călătorii fără vize în relaţia cu Statele Unite.

Casa Albă anunţase recent că Donald Trump ar putea aproba în câteva săptămâni eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii polonezi.