19 iulie 2019

Donald Trump anunţă distrugerea unei drone iraniene: "Este cel mai recent provocator şi ostil act"

Bianca Pavaluca

Preşedintele american Donald Trump a transmis joi că o ambarcaţiune a Marinei Statelor Unite a „distrus” o dronă iraniană care ameninţa nava americană în Strâmtoarea Hormuz, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump a anunţat că drona zbura la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer.

„Acesta este cel mai recent act provocator şi ostil al Iranului faţă de ambarcaţiunile care operează în apele internaţioale. Statele Unite îşi rezervă dreptul de a-şi apăra personalul şi interesele”, a declarat Donald Trump în cadrul unui eveniment de la Casa Albă.

„Drona a fost distrusă imediat”, a adăugat preşedintele american, fără să ofere mai multe detalii.

De asemenea, Pentagonul a transmis prin intermediul unui comunicat că nava USS Boxer a luat „măsuri defensive” împotriva unei drone, dar nu a menţionat dacă aceasta aparţinea Iranului.

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a transmis că nu are informaţii despre pierderea unei drone, după ce preşedintele american Donald Trump a transmis că o navă americană a doborât o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz.

„Nu avem informaţii despre pierderea unei drone astăzi”, a declarat Javad Zarif, înaintea unei întâlniri cu Antonio Guterres, secretarul-general al ONU.

Preşedintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ingnorat mai multe apeluri de retragere.