24 octombrie 2018

Donald Trump afirmă că probabil se va întâlni în luna noiembrie cu omologul său rus, Vladimir Putin

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat marţi că probabil se va întâlni luna viitoare cu omologul său rus, Vladimir Putin, atunci când cei doi lideri vor fi la Paris cu ocazia pentru ceremoniile prilejuite de aniversarea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Sursă foto: Mediafax

Liderul american a făcut această declaraţie după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis marţi, la întâlnirea cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, că ar vrea o nouă întâlnire cu omologul său din SUA, Donald Trump, sugerând că întrevederea ar putea avea loc în noiembrie, la Paris.

John Bolton a apreciat că Donald Trump va accepta oferta. După discuţiile între Putin şi Bolton, oficiali americani şi ruşi au comunicat că s-a ajuns la o înţelegere preliminară privind o întrevedere între cei doi lideri pe date de 11 noiembrie, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat în urmă cu câteva luni că intenţionează să invite liderii ţărilor care au luptat în Primul Război Mondial la ceremoniile de la Paris. O serie de lideri din întreaga lume şi-au confirmat deja prezenţa, inclusiv Putin şi Trump.

Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistiţiul dintre Antanta şi Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial.