03 februarie 2019

Donald Trump afirmă că o intervenţie militară în Venezuela este "o opţiune" de soluţionare a crizei din această ţară

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forţe militare în Venezuela este "o opţiune" care este luată în calcul, şi a anunţat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro, informează postul CNBC.

Sursă foto: Mediafax

"Desigur, este ceva care este - este o opţiune", a declarat Trump, într-un interviu ce urmează să fie difuzat duminică de postul CBS.

Trump a mai spus că, în urmă cu câteva luni, Maduro a propus o întrevedere, însă a refuzat.

"Am respins-o pentru că suntem foarte departe în acest proces", a afirmat liderul de la Casa Albă, adăugând: "Deci, cred că procesul se desfăşoară - proteste foarte, foarte mari".

Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.