01 ianuarie 2020

Donald Trump afirmă că este de părere că liderul nord-coreean Kim Jong Un este un "om de cuvânt"

Mircea Olteanu

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a luat angajamente privind denuclearizare şi crede că omologul său de la Phenian este un "om de cuvânt", relatează site-ul agenţiei Reuters.

La câteva ore după ce Kim Jong Un a anunţat că regimul de la Phenian îşi va continua programul de înarmare atomică şi va prezenta în curând "o nouă armă strategică", Trump a afirmat că se înţelege bine cu liderul nord-coreean.

"A semnat un contract, a semnat un acord care vorbeşte despre denuclearizare (...) şi cred că este un om de cuvânt, aşa că vom afla dacă aşa este", a declarat Trump.

Anunţul făcut de Kim vine după expirarea termenului limită acordat Administraţiei SUA de către liderul de la Phenian pentru ca aceasta să îşi modereze poziţia în negocierile privind dezarmarea balistică şi atomică a Coreei de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump au avut trei întrevederi din iunie 2018, însă nu au fost făcute progrese foarte mari deoarece Coreea de Nord cere eliminarea sancţiunilor.