09 iulie 2019

Donald Trump aduce critici grave la adresa premierului britanic: Ea şi reprezentanţii săi au creat dezordine

Teodora Marinescu

Preşedintele american Donald Trump a declarat că administraţia sa nu va mai discuta cu ambasadorul britanic la Washington, indicând că îşi doreşte ca viitorul Guvern britanic să îşi schimbe reprezentantul în SUA, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Sursă foto: Mediafax

"Nu îl cunosc pe ambasador, dar nu este agreat în Statele Unite. Nu vom mai discuta cu el", a declarat Trump pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă şi-a reiterat criticile la adresa premierului britanic Theresa May, privind maniera în care aceasta a abordat problema Brexit.

"Ea şi reprezentanţii săi au creat o dezordine. I-am spus cum ar trebui să procedeze, dar a decis să abordeze o altă cale", a declarat Trump.

Trump l-a criticat anterior pe Darroch, afirmând că îşi doreşte un ambasador britanic care să aibă o viziune mai pronunţată în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.

Potrivit unor documente diplomatice confidenţiale, divulgate de publicaţia Mail on Sunday, Kim Darroch, ambasadorul britanic la Washington, descria Administraţia Donald Trump este "ineptă" şi "disfuncţională", iar preşedintele SUA este "incompetent".

Ministerul de Externe de la Londra nu a negat veridicitatea documentelor diplomatice divulgate de presa britanică.