24 august 2018

Donald Trump acuză reţelele de socializare online că cenzurează mesajele activiştilor conservatori

Mihai Draghici

Donald Trump, preşedintele SUA, a acuzat, vineri seară, reţelele de socializare online că reduc la tăcere "milioane de oameni" prin cenzura aplicată activiştilor politici conservatori.

"Companiile de socializare gigant reduc la tăcere milioane de oameni. Nu se poate face acest lucru, chiar dacă asta înseamnă a continua să ascultăm ştiri false de genul celor de la CNN, a căror audienţă are grav de suferit. Oamenii sunt cei care trebuie să îşi dea seama ce este şi ce nu este real, fără cenzură!", a afirmat Donald Trump vineri seară prin Twitter.

Săptămâna trecută, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii "discriminează total vocile republicane şi conservatoare". Companiile Apple, YouTube (aparţinând Alphabet) şi Facebook au blocat materiale postate de site-ul Infowars, condus de activistul pentru teorii ale conspiraţiei Alex Jones.

Acum câteva zile, Facebook, Twitter şi Alphabet au decis închiderea a sute de conturi online care aveau legături cu o operaţiune iraniană de propagandă. În plus, Facebook a blocat o campanie online care ar avea legături cu Rusia, relatează agenţia Reuters.

Donald Trump, politician republican, a exprimat preocupări în legătură cu măsurile luate de companiile din industria online. "Este foarte periculos" ca reţele de socializare online precum Twitter şi Facebook să reducă la tăcere unele voci, a afirmat liderul de la Casa Albă.