06 august 2018

Donald Trump a afirmat că orice întâlnire cu oficialii iranieni "depinde" de Teheran

Teodora Marinescu

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a firmat că depinde de Iran dacă se va întâlni cu oficialii săi, după ce Teheranul a anunţat că pentru o discuţie între oficialii celor două părţi este nevoie ca Washingtonul să se întoarcă în acordul nuclear, relatează site-ul Politico.eu.

Sursă foto: Mediafax

"Iranul şi economia sa se descurcă foarte prost! Mă voi întâlni sau nu cu ei, nu contează - depinde de ei", a declarat liderul de la Casa Albă pe platforma de microblogging Twitter.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat săptămâna trecută că un astfel de summit ar putea avea loc doar în cazul îndeplinirii unor precondiţii.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat la sfârşitul lunii iulie că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, pentru a discuta despre modalităţile de aplanare a tensiunilor din relaţiile bilaterale.

În urmă cu câteva zile, Rouhani le-a spus diplomaţilor iranieni că SUA ar trebui să înţeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor".