09 iulie 2018

Dominic Raab a fost numit în funcţia de ministru pentru Brexit

Mircea Olteanu

Dominic Raab a fost numit de premierul britanic Theresa May în funcţia de ministru pentru Brexit, urmând să-l înlocuiască pe David Davis, care a demisionat pe fondul opoziţiei sale faţă de poziţia Londrei în legătură cu procesul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit BBC News.

Raab, 44 de ani, care până în acest moment ocupa funcţia de ministru de stat pentru Locuinţe şi Planificare, a susţinut tabăra pro-Brexit în timpul campaniei pentru referendumul pe tema ieşirii Marii Britanii din UE.

David Davis a declarat într-un interviu pentru BBC că Rabb "va fi foarte eficace" în această funcţie, adăugând că va discuta cu acesta despre provocările cu care Rabb se va confrunta în noua funcţie.

În ceea ce priveşte demisia sa, David Davis a declarat că a acceptat compromisuri privind Brexit timp de doi ani, însă a ajuns într-un punct în care "s-a întrecut măsura" cu aceste compromisuri.

Conservatorul David Davis a insistat că Theresa May este un "prim-ministru bun" şi a afirmat că "nu ar fi o idee bună" ca Partidul Conservator să încerce să o înlăture.