02 octombrie 2019

Doi oficiali au fost de acord să depună marturie în Camera Reprezentanţilor în ancheta privind Ucraina

Teodora Marinescu

Doi oficiali au fost de acord să depună mărturie în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite în contextul în care aceasta a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Fostul ambasador al Statelor Unite în Ucraina, Marie Yovanovitch, care a fost chemată la o audiere miercuri, se va prezenta la data de 11 octombrie.

Fostul reprezentantul special al preşedintelui Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, care a demisionat vineri, urmează să depună mărturie joi, conform solicitării.

Nu există încă informaţii privind alţi foşti sau actuali oficiali care au fost de acord să se prezinte pentru a fi audiaţi în Camera Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.