06 mai 2019

Doi militari români au fost răniţi în Afganistan

Dora Vulcan

Doi militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza aeriană Kandahar.

Sursă foto: Mediafax

În cursul misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unităţii, transmite Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat remis MEDIAFAX:

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat şi s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului, transmite sursa citată.

Conducerea MApN este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.