04 mai 2019

Doi militanţi Hamas şi un civil palestinian au fost ucişi de armata israeliană în Fâşia Gaza

Marinela Sarbu

Doi militanţi afiliaţi mişcării islamiste Hamas au fost ucişi vineri de armata israelienă în atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, iar un protestatar palestinian a fost ucis în confruntările cu forţele israeliene de-a lungul frontierei enclavei, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Protestele reprezintă un răspuns la focurile de armă din sudul Gazei în care au fost răniţi doi soldaţi israelieni, a anunţat armata israeliană.

Hamas, grupul islamist care guvernează enclava palestiniană, a declarat că doi membri ai forţelor sale armate au fost ucişi şi trei răniţi când Israelul a bombardat una din poziţiile lor în centrul Gazei.

La scurt timp după aceea, un palestinian de 19 ani a fost împuşcat de către trupele israeliene, în timp ce participa la protestele săptămânale care au loc de-a lungul frontierei. Acesta a murit din cauza rănilor, au afirmat oficialii medicali din Gaza.

Protestatarii cer să se pună capăt blocadei impuse de Israel şi Egipt şi vor ca palestinienii să aibă dreptul să se întoarcă în ţara din care familiile lor au fugit sau au fost forţate să fugă în timpul fondării Israelului în 1948, ceea ce Israel respinge.

Mai mult de 200 de palestinieni au fost ucişi de trupele israeliene de la începutulul "Marelui marş de întoarcere" pe 30 martie anul trecut, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Gaza.

Un soldat israelian a fost de asemenea ucis de un lunetist palestinian.