06 decembrie 2018

Doi membri ai echipajelor F/A-18 şi KC-130 ale US Navy dispăruţi în incidentul din zona Pacificului au fost recuperaţi

Marinela Sarbu

Doi membri ai echipajelor a două aeronave aparţinând Marinei SUA care s-au prăbuşit joi dimineaţa în Oceanul Pacific, în apropierea coastei de sud-vest a Japoniei, au fost găsiţi de către echipele de salvare, unul aflându-se în stare stabilă, relatează Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

La bordul celor două aeronave implicate în acest incident, un avion de luptă F/A-18 şi o aeronavă KC-130 pentru realimentare în aer, aparţinand puscaşilor marini americani, se aflau şapte persoane.

Marina japoneză a emis un comunicat în care se menţionează că incidentul a avut loc la ora locală 2.00 (19.00, ora României).

Aeronavele decolaseră de la baza aeriană Iwakuni din vestul Japoniei, situată lângă Hiroshima.

Accidentul s-a petrecut în timpul exerciţiului de realimentare în aer, când aeronavele au intrat in coliziune şi apoi s-au prăbuşit. Cauzele sunt în curs de investigare.

Acesta este ultimul accident dintr-o serie recentă de astfel de evenimente în care au fost implicate forţele americane dislocate în sau în apropierea Japoniei.

Luna trecută un alt avion de luptă F/A-18 Hornet s-a prăbuşit în sud-vestul Japoniei, aeronava aparţinând portavionului USS Ronald Reagan, iar în luna octombrie un elicopter MH-60 Seahawk, aparţinând de asemenea portavionului USS Ronald Reagan, s-a prăbuşit în mare imediat după decolare.