21 decembrie 2018

Dodon: Biroul de legătură NATO la Chişinău "contravine principiului neutralităţii" Republicii Moldova / Nu vrem să fim prieteni cu americanii împotriva Rusiei

Mircea Olteanu

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că Republica Moldova nu va fi primită în UE în următorii 15 ani, adăugând că, potrivit sondajelor de opinie, majoritatea populaţiei ţării este împotriva aderării la NATO, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Moldova nu va adera la UE în următorii 15 ani. Să nu înşelăm poporul. Totuşi avem relaţii bune cu Uniunea Europeană", a declarat joi liderul de la Chişinău cu ocazia prezentării bilanţul activităţii sale în primii 2 ani de mandat.

Dodon a vorbit şi despre deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chişinău, afirmând că această acţiune "contravine principiului neutralităţii" Republicii Moldova. "Guvernul a luat această decizie sfidând interesele ţării. Este ilegal", a mai afirmat preşedintele,

"Nu vrem să fi prieteni cu americanii împotriva Rusiei sau cu ruşii împotriva europenilor. Ar trebui să luăm ceea ce e mai bun de la Occident şi de la Orient", a completat Igor Dodon.

"Suntem moldoveni şi vorbim limba moldovenească, nu sunt locuri de interpretări. Există Constituţia Republicii Moldova", a afirmat liderul de la Chişinău.