11 ianuarie 2021

DOCUMENT - Armata revine cu detalii despre vaccinare: Unităţile militare planifică personalul propriu şi rezerviştii voluntari care încadrează structura, în timp ce CMJ/CMZ/CMS pensionarii militari şi veteranii de război. Se organizează grupe mobile pentru cei care nu se pot deplasa

Florin Jipa

După anunţarea începerii campaniei de vaccinare, pe 15 ianuarie, pentru imunizarea voluntară a personalului militar şi civil care activează în Armata României, respectiv militarii în rezervă, retragere, rezerviştii voluntari şi veteranii şi văduvele de război, MApN vine cu detalii.

Sursă foto: Profimedia

Astfel, conform unei informări semnată de şeful Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul, MApN începe vaccinarea în centrele proprii, pe 15 ianuarie, pentru personalul care activează în domeniile cheie, dar şi pentru pensionarii militari cu vârsta peste 65 de ani.

MApN arată că programarea la vaccinare în etapa a II-a se face pe Plarforma Naţională de Programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (PNPV), prin centrele de vaccinare ale MApN de către unităţile militare, respectiv CMJ/CMZ/CMS arondate acestora.

Unităţile militare planifică personalul propriu şi rezerviştii voluntari care încadrează structura, în timp ce CMJ/CMZ/CMS pensionarii militari şi veteranii de război, conform grupelor prioritare.

Conform MApN, paşii pentru programarea la vaccinare sunt următorii:

- Centrele de vaccinare organizate la nivelul MApN crează cont de utilizator pe PNPV, ca persoană juridică accesând linkul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

- Centrul de vaccinare comunică unităţilor militare şi CMJ/CMZ/CMS arondate codul unic generat de aplicaţia informatică în vederea înrolării la acesta.

- Unităţile militare şi CMJ/CMZ/CMS îşi crează cont de utilizator pe PNPV accesând linkul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro şi se înrolează la centrul de vaccinare MApN la care sunt arondate.

- După aprobarea cererii de înrolare, utilizatorul unităţii militare sau al CMJ/CMZ/CMS începe înscrierea personalului pe PNPV şi, ulterior, planificarea acestuia la vaccinare, funcţie de grupele prioritare, pe zile şi ore.

MApN mai arată că pentru persoanele care nu se pot deplasa, prin grija Centrului de vaccinare, se pot organiza echipe mobile de vaccinare.

MApN mai anunţă că că lista cu centrele de vaccinare nu este definitivată şi va fi comunicată ulterior.

Mai jos, informarea transmisă de MApN:

Citeşte şi:

Armata intră la vaccinare de la jumătatea lunii ianuarie. Pensionarii peste 65 de ani, militarii din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic şi personalul participant sau aflat în pregătire pentru misiuni intră în prima grupă prioritară