16 mai 2023

Disperare la Moscova: Atac de saturaţie cu rachete asupra Kievului. Pentru prima dată au fost lansate 6 rachete hipersonice Kinzhal, toate fiind doborâte de sistemul PATRIOT american

Florin Jipa

Rusia a lansat noaptea trecută, la 3.30 a.m., un raid aerian de o intensitate deosebită, într-un timp foarte scurt, a anunţat administraţia militară a Kievului.

Sursă foto: Visegrad 24

Conform generalului Valerii Zaluzhnyi, şeful Statului Major General al armatei Rusiei, apărarea aeriană ucraineană a doborât cu succes toate cele 18 rachete ruseşti care vizau Ucraina peste noapte, inclusiv şase rachete balistice Kinzhal.

Pe lângă doborârea a şase rachete Kinzhal, apărarea aeriană a distrus cu succes nouă rachete de croazieră Kalibr, lansate de pe nave din Marea Neagră, şi trei rachete lansate de la sol de tipul S-400 şi Iskander-M, au anunţat Forţele Aeriene.

Forţele Aeriene ucrainene au mai precizat că au doborât, de asemenea, şase drone kamikaze Shahed-136/131, fabricate de Iran, şi trei drone de recunoaştere care includeau tipurile Orlan-10 şi SuperCam.

A fost un atac de saturaţie, cu multe rachete şi drone, într-un timp foarte scurt, din mai multe direcţii, nord, sud şi est, a mai arătat armata Ucrainei.

Este o procedură disperată a Rusiei, care nu a mai reuşit să lovească Kievul, după ce Ucraina a primit sisteme antiaeriene vestice, printre care şi PATRIOT.