20 martie 2019

Discuţiile ruso-chineze despre Venezuela au eşuat

Andrei Vacaru

Discuţiile purtate la Roma între reprezentanţi ai Statelor Unite şi ai Rusiei au fost pozitive, însă cele doua părţi rămân divizate în ceea ce priveşte legitimitatea preşedintelui Nicolas Maduro, a declarat un oficial american, citat de agenţia Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Nu, nu am ajuns la un consens, însă cred că discuţiile au fost pozitive, în sensul că fiecare dintre părţi a înţeles mai bine punctul de vedere al celeilalte", a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA pentru Venezuela. "Ne-am pus de acord asupra gravităţii crizei din Venezuela. Suntem, la fel ca ei, profund îngrijoraţi în legătură cu gravitatea acestei crize umanitare", a adăugat oficialul american.

Venezuela, un stat aliat al Kremlinului, se află într-o criză politică, economică şi socială majoră. Statele Unite şi alte state occidentale îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, care în ianuarie s-a folosit de prevederile constituţionale pentru a se autoproclama preşedinte interimar, în timp ce Moscova susţine că Nicolas Maduro este singurul lider legitim al Venezuelei.