11 septembrie 2019

Discursul de campanie al liderului israelian, Benjamin Netanyahu, a fost întrerupt de două rachete lansate din Fâşia Gaza

Teodora Marinescu

Discursul de campanie pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu îl susţinea marţi seară în oraşul Aşdod a fost întrerupt după ce două rachete au fost lansate în sudul Israelului din Fâşia Gaza, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Sursă foto: Mediafax

Alarmele au sunat atât în oraşul Aşdod, cât şi în Aşkelon. Armata israeliană a informat că ambele rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

Premierul israelului şi-a reluat discursul după ce alarmele au încetat.

Nicio grupare din Fâşia Gaza nu a revendicat încă incidentul.

Mai devreme, acesta a declarat că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizaţiei Peace Now.