07 august 2020

DGIA, în centrul unei campanii de informare despre spionarea locuitorilor Sectorului 3. Autorii campaniei nu se semnează

Florin Jipa

Unii locuitori ai Sectorului 3 au găsit, vineri, în cutia poştală, pliante nesemnate despre Protocolul de cooperare între Primăria Sectorului 3 din Municipiul Bucureşti şi Direcţia Generală de Informaţii a Apărării.

Sursă foto: Mediafax

În pliantele respective sunt informaţii despre protocolul dintre cele două instituţii, semnat în septembrie 2017, prin care DGIA cere accesul la camerele de supraveghere de pe raza sectorului, în anumite condiţii, pentru contracararea unor riscuri la adresa securităţii.

Conform răspunsului Ministerul Apărării Naţionale la o solicitare a Monitorului Apărării şi Securităţii, „protocolul a expirat de drept la data de 30 octombrie 2018 şi nu a mai fost reînnoit”.

„Scopul încheierii acestui protocol a fost realizarea misiunilor ce revin structurii de profil din MApN pentru protecţia informaţiilor, potrivit art. 15 din Legea nr. 346 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, raportat la prevederile art. 24 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată, cu completările ulterioare,” ne-a mai transmis instituţia militară.