14 august 2019

Detaşamentul „Carpathian Pumas” este pregătit pentru misiunea ONU

Andreea Soare

Ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului „Carpathian Pumas”, care va participa la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) va avea loc luni, de la ora 14.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunţă MApN.

Sursă foto: Mediafax

Cei aproximativ 120 de membri ai detaşamentul românesc, cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM, îşi vor începe misiunea la mijlocul lunii octombrie. 

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detaşamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.

Detaşamentul precursor va pleca în perioada imediat următoare, iar misiunea va începe în luna octombrie. Perioada de desfăşurare a misiunii este de un an, între octombrie 2019-octombrie 2020, iar rotirea contingentului se va face după şase luni.