04 iulie 2018

Deputatul PSD Gabriel Vlase va depune jurământul pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE)

Monitorul Apărării şi Securităţii

Deputatul PSD Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei, va depune joi, la Palatul Cotroceni, jurământul pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Sursă foto: Mediafax

[ English Version HERE ]

 

"Joi, 5 iulie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către domnul Petru-Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe", se precizează într-o informaţie postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Vlase a fost validat miercuri de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de director al SIE. Au fost exprimate 341 de voturi "pentru" şi 31 "împotrivă".

"Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei pentru că legislaţia este destul de veche, iar legislaţia este la 20 de ani de la apariţia legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilităţi şi în spaţiul european, şi în spaţiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislaţiei,. În al doilea rând, situaţiile specifice din aparat, pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, beneficiile, dacă vreţi partea în care priveşte partea angajaţilor din serviciu", afirma Gabriel Vlase, după audierea în Comisia de control al Serviciului de Informaţii Externe, explicând care vor fi obiectivele sale la şefia SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis pe 14 iunie  o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.