02 iulie 2018

Deputatul PSD Gabriel Vlase nu va face "schimbări majore" imediate dacă va fi director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE)

Monitorul Apărării şi Securităţii

Deputatul PSD Gabriel Vlase a primit luni aviz pozitiv din partea comisiei parlamentare de specialitate pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) , el declarând că, dacă va fi şi validat în această funcţie, nu va proceda la "schimbări majore de a doua zi".

Sursă foto: Mediafax

"Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei pentru că legislaţia este destul de veche, iar legislaţia este la 20 de ani de la apariţia legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilităţi şi în spaţiul european, şi în spaţiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislaţiei,. În al doilea rând, situaţiile specifice din aparat, pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, beneficiile, dacă vreţi partea în care priveşte partea angajaţilor din serviciu", a declarat deputatul PSD despre intenţiile sale, dacă va fi validat de Parlament pentru această funcţie. 

 În următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere va fi stabilită data când va avea loc plenul reunit pentru validarea lui Vlase pentru conducerea SIE.