20 noiembrie 2018

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare a Camerei: Vom aloca 2% din PIB şi în următorii ani

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, a precizat, marţi, la conferinţa organizată de Monitorul Apărării, că la nivelul Parlamentului se urmăreşte alocarea a 2% din PIB pentru domeniul apărării şi în următorii ani.

"Ca om politic, consider că este foarte important ca factorul decident să fie în permanent contact cu specialiştii din domeniul Apărării, astfel încât decizia să fie fundamentată cu experienţă şi expertiză. România a devenit un furnizor de securitate regional şi un partener pentru aliaţi (...) Zilele trecute am participat la Cincu, la un exerciţiu al celor din Brigada Multinaţională Sud-Est, de pe teritoriul României, cel mai important exerciţiu, zic eu, exerciţiu de afirmare a capacităţii operaţionale finale. La acest exerciţiu a participat şeful Armatei Române, şeful Armatei poloneze şi vreau să vă spun că românii noştri au fost la cel mai înalt nivel şi trebuie să ne mândrim cu acest lucru. Ce au făcut forţele terestre la Cincu i-a lăsat, să zic aşa, cu gura căscată pe toţi participanţii la acest exerciţiu", a precizat deputatul Dorel Căprar în cadrul Conferinţei „Continuitate şi discontinuitate în strategia de apărare a României pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri", organizată, marţi, de Monitorul Apărării şi Securităţii, membru al MEDIAFAX în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale.

Preşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor a mai precizat că procentul de 2% din PIB alocat în prezent Apărării va fi susţinut şi pentru următorii ani.

„Suntem în al doilea an de alocare a 2% din PIB pentru Apărare, iar din perspectiva planificării bugetului pentru anul 2019 şi pentru estimările pentru următorii ani, suntem hotărâţi să suţinem în Parlament aceeaşi ţintă de 2% din PIB”, a mai precizat Căprar.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte programele majore de înzestrare, un aspect important este cel al investiţiilor în industria naţională de Apărare.

(Nicolae Oprea)