17 februarie 2019

De săptămâna viitoare, alte discuţii despre Brexit între premierul May şi liderii UE

Bianca Pavaluca

Prim-ministrul britanic Theresa May va discuta în cursul săptămânii viitoare cu toţi liderii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) şi cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Premierul britanic le-a transmis o scrisoare parlamentarilor conservatori, în care face apel la unitate şi la depăşirea divergenţelor privind modul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Partidul nostru poate face ceva ce s-a făcut de multe ori în trecut: să treacă peste lucrurile care îl divizează şi să se concentreze pe unitate; să ne sacrificăm, dacă este necesar, preferinţele personale în favoarea interesului naţional”, se menţionează în scrisoarea trimisă parlamentarilor.

Biroul prim-ministrului britanic nu a dat date exacte pentru discuţii, dar a transmis că acestea vor avea loc în cursul zilelor următoare.

De asemenea, Steve Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, va avea luni o întâlnire cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene.

Camera Comunelor a respins, joi seară, un proiect de lege care prevedea amânarea cu trei luni a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Partidul Naţional Scoţian (SNP) propusese prelungirea cu trei luni a negocierilor dintre Londra şi Bruxelles pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.