03 iulie 2019

David Sassoli pledează pentru aprofundarea integrării în cadrul Uniunii Europene

Mihai Draghici

David Sassoli, noul preşedinte al Parlamentului European, a pledat, în primul discurs rostit din această funcţie, pentru aprofundarea integrării în cadrul Uniunii Europene şi pentru rezolvarea problemelor sociale.

David Sassoli le-a mulţumit eurodeputaţilor pentru încrederea acordată. "În cursul ultimelor luni, prea mulţi au alimentat dezbinări şi conflicte, o tristă aducere aminte a istoriei noastre. În schimb,
cetăţenii ne-au arătat că au încă încredere în această cale extraordinară, singura capabilă să ofere răspunsuri la provocările globale cu care ne confruntăm. Trebuie să avem puterea de a relansa procesul de integrare, de a schimba Uniunea în aşa fel încât să fie capabilă să răspundă în mod concret şi cu mai multă fermitate nevoilor şi preocupărilor cetăţenilor noştri", a declarat Sassoli.

"Suntem în mijlocul unor schimbări importante, printre care şomajul ridicat în rândul tinerilor, migraţia, schimbările climatice, revoluţia digitală şi o nouă ordine mondială, toate acestea şi multe altele necesitând o abordare nouă şi mult curaj", a adăugat David Sassoli.

Născut în oraşul italian Florenţa pe 30 mai 1956, David Sassoli este membru al Parlamentului European din partea Italiei din 2009. În mai 2019, a fost reales pentru al treilea mandat pe lista Partidului Democrat din Italia.