01 aprilie 2019

David Cameron este unul dintre "cei mai distructivi" politicieni, consideră Jean-Claude Juncker în contextul crizei Brexit

Mihai Draghici

Fostul premier britanic David Cameron este unul dintre "cei mai distructivi" politicieni din perioada modernă, a afirmat luni Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, referindu-se la decizia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"În momentul de faţă, ştim ceea ce nu vrea Parlamentul britanic. Dar încă nu am reuşit să aflăm ceea ce vrea" în legătură cu procedura Brexit, a declarat Jean-Claude Juncker, citat de site-ul Politico.eu.

David Cameron a convocat, din raţiuni electorale, referendumul prin care s-a decis la limită, în 2016, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

"Nouă ni s-a interzis să fim prezenţi în vreun fel în campania premergătoare acestui referendum convocat de domnul Cameron, care este unul dintre cei mai distructivi politicieni din perioada modernă", a precizat Jean-Claude Juncker.

"Dacă am fi putut participa la campanie, am fi putut adresa întrebări şi răspunsuri la multe dintre problemele care au apărut acum", a subliniat Juncker.