15 septembrie 2020

Datele a peste 46,000 de veterani americani, compromise în urma unui atac cibernetic asupra Departamentului de Afaceri pentru Veterani

Andreea Soare

Hackerii au accesat informaţiile personale a peste 46,000 de veterani, deţinute de către Departamentul de Afaceri pentru Veterani, obţinând, astfel, acces la date precum codurile numerice personale, au declarat oficiali ai departamentului, luni, relatează revista Stars and Stripes.

Sursă foto: Profimedia

Se pare că hackerii au accesat o aplicaţie online a Centrului pentru Servicii Financiare al Departamentului de Afaceri pentru Veterani, încercând să fure plăţile pe care departamentul le făcea medicilor care tratau veteranii din comunitate.

De îndată ce a fost sesizat atacul, aplicaţia a fost închisă şi au fost „întreprinse acţiuni, de către departament, pentru a preveni şi a minimiza orice daune la adresa persoanelor afectate”, au declarat oficialii departamentului, într-o declaraţie de presă.

„O analiză preliminară arată că hackerii au obţinut acces la aplicaţie pentru a modifica informaţiile financiare şi a devia plăţile departamentului, prin folosirea unor tehnici de inginerie socială şi exploatarea protocoalelor de autentificare”, continuă aceştia.

Aceasta este cea mai mare breşă de securitate a departamentului, din ultimul deceniu. Reprezentanţii departamentului nu au precizat dacă hackerii au reuşit să redirecţioneze fondurile ţintă.