24 aprilie 2018

Cursul european de îmbunătăţire a pregătirii tactice a aviaţiei militare de transport se desfăşoară până la 26 aprilie

Monitorul Apărării şi Securităţii

Avioane de transport C-27J Spartan şi C-130 Hercules, echipaje şi personal militar din Bulgaria, Lituania, Polonia şi România participă până la 26 aprilie la etapa principală a cursului european de îmbunătăţire a pregătirii tactice a aviaţiei militare de transport (18-2 ETAP-C).

Sursă foto: Mediafax

Exerciţiul se desfăşoară în Bulgaria şi face parte din calendarul oficial al evenimentelor preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene .

În cadrul exerciţiului ETAP-C 18-2, participanţii efectuază zboruri la joasă şi extrem de joasă altitudine, paraşutări, evitarea apărării antiaeriene inamice, inclusiv a mijloacelor de apărare aeriană la sol şi a avioanelor de luptă, aterizări tactice, aterizarea sau decolarea de pe piste necurăţate, conform paginii de Facebook a revistei oficiale a Forţelor Aeriene Române – Cer Senin.

Aviaţia de luptă realizează interceptări tactice, în timp ce trupele de apărare antiaeriană cu baza la sol contribuie la acoperirea cu rachete sol-aer.

Obiectivele de bază ale exerciţiului sunt asigurarea unei interoperabilităţi sporite în ceea ce priveşte participarea la operaţiuni multinaţionale împreunăcu aliaţii, precum şi îmbunătăţirea pregătirii teoretice, tactice şi a zborului în îndeplinirea misiunilor de transport.