11 octombrie 2019

Cum ar putea arăta noul Guvern al României: Florin Cîţu ar putea fi propus la Finanţe, iar Ovidiu Raeţchi la Apărare

Diana Grigore

Partidele din opoziţie au început să facă liste de miniştri pentru viitorul Guvern. Senatorul Florin Cîţu ar putea fi numit de PNL pentru Ministrul de Finanţe, în timp ce la Educaţie se vehiculează numele prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Sursă foto: Mediafax

Datorită experienţei sale în domeniul economiei, senatorul PNL Florin Cîţu ar putea fi pe lista formaţiunii privind constituirea noului Guvern. Liberalul ar putea fi propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Numele prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan este vehiculat pentru Ministerul Educaţiei. Aceasta a atacat în mod constant PSD pentru derapajele din domeniul educaţiei.

Pe lista PNL pentru formarea noului guvern ar putea fi şi Ovidiu Raeţchi. Deputatul PNL ar putea fi propus la Apărare, fiind în prezent şi vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor.

În spaţiul public au apărut şi alte nume care ar putea face parte din noul guvern. Robert Sighiartău este vehiculat la Ministerul Dezvoltării, în timp ce la Ministerul Muncii se vehiculează numele liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă