30 iulie 2019

CSAT a avizat propunerile de ratificare bugetară pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe 2019

Alexandru Costea

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a avizat, în şedinţa de marţi, propunerile de rectificare bugetară pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa Consiliului.

Sursă foto: Mediafax

"În finalul şedinţei, s-au avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în anul 2019", arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, emis marţi după şedinţa CSAT.

Proiectul de rectificare bugetară va fi pus miercuri în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, înainte de CEx-ul PSD de luni.

Executivul ar urma să aprobe rectificarea bugetară pe 5 august, însă fără anexa pe judeţe şi pe localităţi. Această anexă este posibil să fie aprobată la finalul lunii august, au precizat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că există nemulţumiri în rândul partidului său în legătură cu faptul că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educaţiei, Sănătate şi Transporturi, precum şi cele pentru investiţii au fost reduse.

Pe de altă parte, Tăriceanu a criticat majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE şi STS.

Liderii PSD-ALDE au discuta luni într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare despre aspecte legate de rectificarea bugetară, însă ALDE a ieşit la fel de nemulţumit după întâlnire.