30 iulie 2019

CSAT a aprobat ca peste 3000 de militari şi poliţişti să participe la misiuni în afara ţării, în 2020

Alexandru Costea

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat, în şedinţa de marţi, forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili şi poliţişti din Armată şi MAI vor participa la misiuni.

Sursă foto: Mediafax

"În continuarea şedinţei, membrii CSAT au analizat şi aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2020. Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari şi poliţişti", arată un comunicat emis, marţi, de Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei, elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forţelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră şi în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari.