23 mai 2019

Croaţia poartă discuţii cu Suedia şi Statele Unite privind achiziţia de avioane multirol, după eşecul negocierilor cu Israelul

Mircea Olteanu

Ministrul croat al Apărării, Damir Krsticevic, a anunţat joi că autorităţile croate poartă discuţii cu Suedia şi Statele Unite privind achiziţia de avioane multirol, după eşecul negocierilor pe tema achiziţiei de avioane F-16, la mâna a doua, din Israel, în urma opoziţiei Washingtonului.

Sursă foto: Mediafax

Negocierile Zagrebului privind achiziţia unui escadron de avioane F-16 din Israel, ce urmau să fie modernizate, erau într-un stadiu avansat, dar în cele din Israelul a informat partea croată că nu poate obţine aprobarea din partea Statelor Unite pentru tranzacţie, informează postul Euronews.

"Guvernul este în continuare decis să soluţioneze (această) problemă strategică. Suntem în discuţii cu Suedia şi Statele Unite, şi vom informa publicul în momentul în care vom avea informaţii concrete", a declarat Krsticevic.

Croaţia, care a aderat la NATO în anul 2009, utilizează aeronave sovietice MiG-21, care sunt depăşite din punct de vedere tehnologic şi doar câteva mai sunt operaţionale în acest moment.