05 februarie 2019

Crimeea / Generalul Serdiukov, comandantul Trupelor de desant aerian ruse a trecut în revistă exerciţiile tactice ale anului 2019

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Cu ocazia unui discurs ţinut la Novorossiysk comandantul Trupelor de Desant Aerian din Federaţia Rusă, general-colonel Andrei Serdiukov, a declarat că în anul 2019 vor fi executate trei exerciţii tactice la nivel regiment şi un exerciţiu de comandament şi stat major de nivel divizie, precum şi peste 100 de exerciţii tactice şi tactice de specialitate la nivel companie.

Declaraţia generalului Serdiukov indică posibila restructurare a batalionului de desant aerian de la Feodosia şi transformarea acestuia în regiment, precum şi executarea, în premieră, a unui exerciţiu de nivel divizie în Peninsula Crimeea.

*
*    *
La data de 01.02.2019 a avut loc predarea comenzii Diviziei 7 Desant Asalt  în prezenţa comandantului Comandantul Trupelor de Desant Aerian din Federaţia Rusă, general colonel Andrei Serdiukov. Predarea comenzii s-a realizat între fostul comandant al Diviziei, general maior Roman Breus şi noul comandant, colonel Andrei Sukhovetski.

Pe timpul discursului ţinut, Comandantul Trupelor de Desant Aerian a afirmat că în baza planului anual de instrucţie, în cadrul Diviziei vor fi executate trei exerciţii tactice la nivel regiment, un exerciţiu de comandament şi stat major la nivel divizie şi peste 100 de exerciţii tactice şi de specialitate la nivel companie.

Afirmaţiile generalului A. Serdiukov indică două aspecte importante:
- faptul că batalionul de la Feodosia a atins nivelul de încadrare şi echipare de nivel regiment;
- realizarea, în premieră, a unui exerciţiu de nivel divizie în Crimeea.

În 2015, Comandantul Trupelor de Desant Aerian, la acel moment, generalul colonel Vladimir Shamanov, a căutat să reorganizeze (pe trei regimente) toate cele patru divizii de desant aerian. Acest plan nu a fost transpus în practică în următorii doi ani, deoarece banii au fost direcţionaţi către achiziţia de tehnică şi echipamente militare.

La sfârşitul anului 2018, în cadrul Diviziei 7 Desant Aerian a fost înfiinţat un batalion independent de desant aerian, la Feodosia. Dacă este adevărată, afirmaţia generalului colonel Andrei Serdiukov indică faptul că pe lângă batalionul de la Feodosia ar mai trebui să fi fost înfiinţate încă două batalioane de desant aerian, precum şi subunităţile de sprijin.

În acest caz, Divizia 7 Desant Asalt ar avea în componenţă câte un regiment desant aerian la Novorossiisk, Stavropol şi Feodosia. De asemenea, divizia mai are în compunere un batalion de tancuri la Novorossiisk, precum şi unităţile de sprijin dislocate în mai multe localităţi (Anapa, Starotitarovskaia şi Raevskaia).