31 ianuarie 2019

Crimeea - exerciţiu tactic de zbor al Aviaţiei navale a Flotei Ruse din Marea Neagră

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Potrivit media rusă citată de remnmilitaryblog.com, la 31.01.2019 a început un exerciţiu tactic de zbor, la care participă avioane de vânătoare Su-30 şi bombardiere Su-24. Exerciţiul are ca obiectiv cucerirea supremaţiei aeriene şi executarea atacurilor cu rachete şi bombe asupra unor ţinte navale şi terestre.

În timpul exerciţiului, piloţii vor desfăşura acţiuni de luptă în compunerea celulelor, patrulelor şi escadrilelor. Zborurile se vor desfăşura pe timp de zi şi de noapte, la altitudini diferite şi în condiţii meteorologice dificile.

De asemenea, personalul tehnic de la sol va desfăşura procedurile specifice pregătirii aeronavelor pentru zbor, concomitent cu pregătirea tinerilor specialişti.

Conform oficialilor militari din cadrul Flotei Ruse din Marea Neagră (FRMN) o atenţie deosebită va fi acordată comandanţilor de a adopta decizii nestandardizate.
*
*    *
Anterior (30.01.2019), serviciul de presă al FRMN a anunţat că echipajele şi personalul tehnic de la sol ale Regimentului de aviaţie de asalt al Aviaţiei navale au început pregătirile pentru executarea unui exerciţiu tactic de zbor.

Cel mai probabil, exerciţiul va avea o durată de trei zile, urmând să se încheie la sfârşitul acestei săptămâni.

La exerciţiu participă avioane Su-30SM şi Su-24M ale Regimentului 43 Aviaţie de Asalt – Saki şi avioane neprecizate aparţinând Regimentului 318 Aviaţie Mixtă – Kacha.

Este posibil ca rolul adversarului să fie jucat de aeronave de luptă din cadrul Regimentului de aviaţie mixtă al FRMN.

Aviaţia FRMN include Regimentul 43 Aviaţie de Asalt – dislocat la baza aeriană Saki şi Regimentul 318 Aviaţie Mixtă – dislocat la Kacha. Regimentul de la Saki dispune de o escadrilă de avioane de vânătoare multirol Su-30SM şi o escadrilă de avioane de bombardament Su-24M şi de cercetare Su-24MR. În structura regimentului de la Kacha se află o escadrilă de aviaţie cu avioane amfibii antisubmarin Be-12, avioane de transport An-26 şi o escadrilă de elicoptere Ka-27 şi Mi-8.