11 ianuarie 2019

"Cred că America este în acest moment cuprinsă de un al doilea război civil"- vicepremierul rus Dmitri Rogozin

Mircea Olteanu

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a declarat că vizita sa în Statele Unite la invitaţia NASA a fost anulată ca urmare a luptelor politice de la Washington, pe care le-a catalogat ca fiind "un al doilea război civil american", informează agenţia Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Cred că America este în acest moment cuprinsă de un al doilea război civil", a afirmat Rogozin în legătură cu anularea vizitei sale în SUA. Liderul de la Moscova a adăugat că NASA a căzut victimă luptelor politice din SUA.

NASA a anunţat săptămâna trecută că vizita lui Rogozin în SUA va fi amânată, fără ca agenţia americană să propună o dată la care această vizită ar putea avea loc.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află pe lista de oficiali ruşi vizaţi de sancţiuni impuse de SUA şi UE în legătură cu intervenţia Moscovei în Ucraina.

Totuşi, într-un interviu acordat agenţiei Tass în luna octombrie, Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat că Administraţia Donald Trump a luat decizia să suspende pentru o perioadă sancţiunile ce îl vizează pe Rogozin, lucru ce îi permitea oficialului rus să viziteze Statele Unite.

Mai mulţi oficiali şi politicieni americani şi-au manifestat opoziţia faţă de potenţiala vizita a lui Rogozin în SUA.

Roscosmos a transmis că "aşteaptă explicaţii oficiale privind poziţia NASA" şi a subliniat că vizita lui Rogozin a fost planificată "în conformitate cu o invitaţie primită anterior", se arată într-un comunicat emis sâmbătă de agenţia rusă.