25 aprilie 2020

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 aprilie. Cercetător israelian: coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale. Primul vaccin ar putea fi gata, cel mai devreme, în septembrie

Cristina Tudor

SUA se apropie de un milion de cazuri, o regiune din Italia oferă medicamente gratuite, un cercetător israelian crede că virusul va dispărea în 70 de zile, iar chinezii anunţă un vaccin în septembrie.

Sursă foto: Profi Media

SUA înregistrează peste 890.000 de cazuri de coronavirus, cu peste 51.000 de decese

21.579 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore în SUA, iar peste 1.130 de oameni au murit, au anunţat autorităţile americane.

Italienii din Piemont infectaţi cu noul coronavirus, găsesc gratuit în farmacii medicamente pentru a se trata

Toate persoanele infectate cu noul coronavirus în regiunea Piemont din nordul Italiei, pot să procure gratuit de la farmacii medicamentul Plaquenil, folosit împotriva malariei şi eficient în tratarea Covid-19

Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19

Guvernul francez a spus că până pe 11 mai, cât timp sunt în vigoare restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, farmaciile vor putea vinde cantităţi limitate de produse care ajută la tratarea dependenţei de nicotină, precum plasturi, gumă de mestecat sau pastile.

Vânzarea acestor produse online a fost suspendată în întregime.

Decizia a fost luată „în primul rând pentru prevenirea riscurilor de sănătate cauzate de consumul excesiv sau utilizarea necorespunzătoare a acestora ca urmare a informaţiilor privind efectul protector al nicotinei împotriva COVID-19”, a transmis guvernul într-un comunicat.

Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

Profesorul israelian Isaac Ben-Israel susţine că a realizat o analiza din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se iau şi că după 70 de zile dispare, scrie The Telegraph.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Peste 2.8 milioane de oameni, infectaţi cu coronavirus în lume

Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depăşit 2.830.000. Peste 197.000 de oameni au murit, iar mai mult de 800.000 de oameni s-au vindecat.

Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China

China ar putea avea primul vaccin pentru coronavirus, a anunţat Dr. Gao Fu, directorul general al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China (CDC). Oficialul spune că vaccinul ar putea fi gata până în luna septembrie şi va fi folosit în situaţii de urgenţă, în special pentru personalul din sistemul medical.