15 august 2018

Coreea de Nord:Vladimir Putin afirmă că este pregătit să se întâlnească cu liderul de la Phenian

Mircea Olteanu

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este pregătit să se întâlnească personal cu liderul regimului de la Phenian, Kim Jong Un, a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA, citând o telegramă de la şeful statului rus cu ocazia Zilei Eliberării, celebrată pe 15 august în cele două Coreei.

"Vă asigur că sunt pregătit să vă întâlnesc în viitorul apropiat pentru a discuta chestiuni presante privind relaţiile bilaterale şi probleme regionale importante", a comunicat agenţia nord-coreeană de ştiri, citând telegrama liderului de la Kremlin, informează agenţia Tass.

Putin a mai spus că relaţiile dintre cele două state continuă să se dezvolte într-o manieră "prietenoasă şi constructivă".

Ziua Eliberării, celebrată anual pe data de 15 august, marchează finalul ocupaţiei coloniale nipone în Peninsula Coreea (1910-1945).

Atnerior, Putin l-a invitat pe Kim Jong Un să efectueze o vizită în Rusia. Liderul de la Kremlin a indicat că omologul său nord-coreean ar putea să participe la un forum economic ce se va desfăşura în luna septembrie în oraşul Vladivostok din Orientul Îndepărtat rus.