01 ianuarie 2020

Coreea de Nord promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite

Valentin Nastaila

Noul an începe într-o notă tensionată după anunţul făcut de Kim Jong Un. Liderul nord-coreean promite o acţiune "surprinzătoare" împotriva Statelor Unite ale Americii.

Sursă foto: Mediafax

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a declarat ca el crede în continuare în voinţa lui Kim Jong Un de a merge pe drumul denuclearizării Coreei de Nord.

"Am semnat un contract care vorbeşte despre denuclearizare. Era prima fază, asta s-a făcut la Singapore. Cred că este un om de cuvânt", a declarat liderul de la Casă Albă potrivit presei internaţionale.

Ştirea iniţială:

Kim Jong Un a anunţat că ridică moratoriul asupra testelor nucleare şi testelor cu rachete balistice intercontinentale, informează agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

"Nu avem niciun motiv să continuăm a fi legaţi unilateral prin acest angajament. Lumea va descoperi într-un viitor apropiat o nouă armă strategică pe care o deţine Coreea de Nord", au fost afirmaţiile liderului de la Phenian, preluate de agenţia de stat nord-coreeană.

Declaraţiile lui Kim Jong Un vin în contextul în care Coreea de Nord a efectuat deja şase teste cu rachete nucleare şi după ce, în 2018, liderul nord-coreean afirmase că ţara sa nu mai are nevoie de teste suplimentare cu rachete nucleare şi rachete balistice intercontinentale.

"Nu ne vom vinde niciodată demnitatea", a declarat Kim Jong Un, care a continuat spunând că: "Statele Unite trebuie să plătească preţul suferinţei poporului".