07 mai 2018

Coreea de Nord critică Japonia pentru că susţine campania de sancţiuni împotriva Phenianului

Marian Avram

Coreea de Nord a criticat, luni, Japonia pentru că susţine campania de aplicare a presiunilor împotriva Phenianului, mai ales în contextul detensionării crizei din Peninsula Coreea, a relatat publicaţia de propagandă nord-coreeană Meari, citată de site-ul agenţiei Yonhap.

Sursă foto: Mediafax

Phenianul l-a criticat pe ministrul nipon de Externe, Taro Kono, pentru ”remarcile ostile făcute de oficialul japonez, în pofida eforturilor depuse de Phenian pentru rezolvarea crizei”.

”Nu putem decât să râdem de actul de anacronism al reacţionarilor japonezi. Aceştia încearcă să-şi asigure supravieţuirea numai prin abordări ostile împotriva Coreei de Nord”, a scris Meari.

Reacţia Phenianului vine la o zi după ce ministrul de Externe de la Tokyo a afirmat că trebuie menţinute presiunile şi sancţiunile impuse Coreei de Nord până când Phenianul nu va concretiza promisiunile privind denuclearizarea.

În ultimile luni, Coreea de Nord şi Japonia au dat semne că şi-ar dori o reconciliere. Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un şi-a exprimat disponibilitatea de a avea o întâlnire şi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe.