04 iulie 2019

Coreea de Nord acuză Statele Unite că sunt "hotărâte să comită acte ostile" contra Phenianului

Mircea Olteanu

Misiunea Coreei de Nord la ONU a acuzat miercuri Statele Unite că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva Phenianului, în pofida faptului că preşedintele american Donald Trump doreşte tratative între cele două ţări, informează site-ul cotidianului The New York Times.

Sursă foto: Mediafax

Misiunea a emis miercuri un comunicat în care a precizat că este în replică la acuzaţia lansată de SUA potrivit căreia regimul de la Phenian a încălcat limita la importurile de petrol rafinat, dar şi la o scrisoare trimisă pe 29 iunie tuturor statelor membre ale ONU de către Statele Unite, Franţa, Germania şi Marea Britanie, prin care se solicita repatrierea muncitorilor nord-coreeni aflaţi în străinătate.

"Toate statele membre ONU vor trebui să rămână vigilente în legătură cu încercările deliberate ale Statelor Unite de a submina atmosfera paşnică creată, într-un mod deloc uşor, în Peninsula Coreeană ", se arată în declaraţie misiunii nord-coreene la Naţiunile Unite.

Preşedintele american Donald Trump, care s-a întâlnit duminică cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat că Washingtonul şi Phenianul intenţionează să reia discuţiile pe tema programului nuclear al Phenianului.

Liderul SUA şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor reuşi să încheie un acord.

Negocierile pe tema programului de înarmare nucleară a Phenianului au intrat în impas după summitul eşuat de la Hanoi din februarie, Coreea de Nord părând să nu fie dispusă să renunţe la programele de înarmare atomică şi balistică.