04 mai 2019

Coreea de Nord a testat rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

Marinela Sarbu

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune în direcţia Mării Japoniei, în dimineaţa zilei de sâmbătă, a informat agenţia de ştiri Yonhap, citând surse din cadrul Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Sursă foto: Mediafax

Oficialii militari au declarat că autorităţile din Coreea de Sud şi SUA analizează detaliile tipului de rachetă testată, a anunţat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, potrivit Reuters.

Coreea de Nord "a lansat mai multe rachete din oraşul Wonsan de pe coasta de est, în direcţia nord-est", a anunţat JCS într-un comunicat de presă.

Rachetele au parcurs o distanţă cuprinsă între 70 şi 100 de kilometri, a transmis JCS, adăugând că autorităţile sud-coreene şi americane analizează detaliile rachetelor.

"Armata noastră a urmărit îndeaproape mişcările Coreei de Nord şi a menţinut o poziţie în strânsă coordonare cu SUA", a adăugat JCS.

Testul intervine la 17 luni după ce ţara comunistă a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 (ICBM), susţinând că poate pune întreaga zonă continentală a SUA în raza sa de acţiune.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: "Suntem conştienţi de acţiunile Coreei de Nord. Vom continua să monitorizăm situaţia cât va fi necesar."