02 octombrie 2019

Coreea de Nord a lansat un nou proiectil neidentificat, cu doar câteva zile înainte de şedinţa de lucru cu SUA privind denuclearizarea

Teodora Marinescu

Coreea de Nord a lansat, miercuri, un nou proiectil neidentificat, a informat armata sud-coreeană, în contextul în care Phenianul a anunţat marţi organizarea unei sesiuni de lucru pe tema denuclearizării împreună cu Washingtonul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Proiectilul a fost lansat miercuri dimineaţă din regiunea oraşului Wonsan, provincia Kangwon, relatează Yonhap.

Fostul consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, John Bolton, a avertizat, luni, că Phenianul nu are nicio intenţie să renunţe la arsenalul său nuclear.

Cu toate acestea, Coreea de Nord şi Statele Unite sunt aşteptate să se întâlnească în cadrul unei şedinţe de lucru, în vederea obţinerii unui consens privind denuclearizarea, sâmbătă, pe 5 octombrie, conform site-ului publicaţiei Le Figaro, care citează agenţia oficială de presă de la Phenian (KCNA).

Japonia condamnă ultimul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat miercuri că Japonia condamnă testul balistic efectuat de Corea de Nord, afirmâmd că acesta reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU, relatează Reuters.

Abe a declarat pentru reporteri că Phenianul a lansat cel puţin două rachete miercuri dimineaţă.

Testul a fost efectuat la o zi după ce Corea de Nord a anunţat organizarea unei sesiuni de lucru pe tema denuclearizării împreună cu SUA.