31 iulie 2019

Coreea de Nord a lansat, miercuri dimineaţă, mai multe rachete balistice în Marea Japoniei

Marinela Sarbu

Coreea de Nord a lansat, miercuri dimineaţă, mai multe rachete balistice în largul Mării Japoniei, la mai puţin de o săptămână lansarea altor rachete balistice, a informat agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap, citând Şefii de Stat Major ai armatei sud-coreene (JCS), potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Proiectilele au fost lansate din peninsula Hodo, în provincia Hamgyong de Sud, pe coasta de est a Coreei de Nord, a anunţat JCS, potrivit Yonhap.

JCS a transmis că monitorizează situaţia în cazul în care vor urma şi alte lansări şi menţinerea unei poziţii de alertă, a informat Yonhap.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat două noi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, primul său test de la întălnirea de luna trecută dintre liderul Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, care au convenit să reia discuţiile privind denuclearizarea.

Statele Unite sunt la curent cu informaţiile privind lansarea de rachete din Coreea de Nord şi vor continua să monitorizeze situaţia, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Suntem conştienţi de informaţiile privind o lansare de rachete din Coreea de Nord şi vom continua să monitorizăm situaţia", a afirmat purtătorul de cuvânt pentru agenţia de ştiri Yonhap, în condiţii de anonimat.

Proiectilele neidentificate lansate miercuri de Coreea de Nord au fost rachete balistice care au zburat aproximativ 250 km, a anunţat Şeful de Stat Major din Coreea de Sud.

Proiectilele par să fie de un tip diferit faţă de cele lansate anterior a declarat ministrul Jeong Kyeong-doo, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap.

Ministrul Apărării dn Japonia a declarat că orice lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord ar încălca rezoluţiile Naţiunilor Unite, a informat agenţia de ştiri japoneză Kyodo.