15 septembrie 2023

Construcţia adăposturilor de la Plauru a fost finalizată

Andreea Tobias

Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat joi adăposturile construite în zona Plauru, judeţul Tulcea, pe care le-au predat primăriei Ceatalchioi.

Sursă foto: Mediafax

Adăposturile sunt construite din cadre prefabricate din beton armat tip P2, combinate cu amenajări suplimentare executate la locul instalării – consolidarea incintei cu strat de saci de pământ şi montarea de protecţii la ambele capete (şicane de beton consolidate cu saci de pământ), informează MApN.

Acestea asigură protecţia împotriva schijelor, fragmentelor şi a undei de şoc generate de prăbuşirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar şi în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul.

Ministerul Apărării Naţionale a început, marţi, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei în Plauru, în conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.