08 noiembrie 2018

Consiliului de Securitate ONU ar trebui să despre sancţiunile impuse Coreei de Nord -cererea Rusiei

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Moscova a cerut Consiliului de Securitate ONU să discute despre sancţiunile impuse Coreei de Nord în următoarea şedinţă, care va avea loc joi, decizie care a urmat după amânarea întâlnirii dintre oficialii nord-coreeni şi americani, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Momentan nu este clar de ce Rusia doreşte ca această problemă să fie discutată în Consiliu.

Luna trecută, Administraţia de la Moscova şi cea de la Beijing au stabilit că doresc ajustarea sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

Consiliul de Securitate ONU a stabilit în anul 2006 să impună o serie de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, în încercarea de a împiedica dezvoltarea programului balistic şi nuclear al ţării coreene.

Întâlnirea pe care secretarul de Stat Mike Pompeo ar fi trebuit să o aibă joi la New York cu Kim Yong Chol, un consilier nord-coreean de rang înalt, a fost anulată şi va fi reprogramată în funcţie "de programul fiecăruia".

Preşedintele american Donald Trump a transmis miercuri că sancţiunile împotriva Coreei de Nord vor rămâne în vigoare până ce aceasta va renunţa la armament.

„Sancţiunile rămân în vigoare... Mi-ar plăcea să le ridic, dar ca acest lucru să se întâmple, Coreea de Nord trebuie să colaboreze”, a declarat Trump.