05 septembrie 2018

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri pentru a discuta despre situaţia din Siria

Teodora Marinescu

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va întâlni vineri pentru a discuta despre situaţia din pronvincia siriană Idlib, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

În cadrul unei conferinţe de presă, Haley a mai informat că preşedintele american Donald Trump plănuieşte să prezideze la sfârşitul lunii septembrie o întâlnire la nivel înalt a Consiliului de Securitate pentru a discuta despre Iran.

Administraţia Donald Trump a avertizat marţi că Statele Unite şi aliaţii săi vor reacţiona "prompt şi adecvat" dacă forţele regimului Bashar Al-Assad utilizează din nou arme chimice.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi. Regiunea siriană Idlib este una din ultimele bastioane ale opoziţiei faţă de Assad, fiind controlată de grupări militante radicale.