15 noiembrie 2018

Consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională a plecat de la Casa Albă din cauza Melaniei Trump

Marinela Sarbu

Casa Albă, după o zi de incertitudine, a confirmat miercuri că Mira Ricardel, consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională a SUA, îşi părăseşte poziţia, la o zi după ce Prima Doamnă Melania Trump a cerut public demisia acesteia, dar va rămâne în administraţie, transmite CNN.

Sursă foto: Mediafax

Într-o declaraţie, secretarul de presă american, Sarah Sanders, a anunţat: "Mira Ricardel va continua să îl susţină pe preşedinte părăsind Casa Albă pentru a trece la un nou rol în cadrul administraţiei. Preşedintele este recunoscător pentru serviciul continuu al Mirei Ricardel faţă de poporul american şi exercitarea constantă a priorităţilor sale de securitate naţională".

Potrivit surselor, preşedintele i-a anunţat pe consilierii săi marţi că a decis retragerea acesteia din funcţie.

Decizia vine la o zi după ce cabinetul Primei Doamne Melania Trump a emis o declaraţie surprinzătoare prin care a cerut ca Ricardel să părăsească Casa Albă.

Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Primei Doamne, a emis o declaraţie în care a afirmat: "Poziţia biroului Primei Doamne este că nu mai merită onoarea de a servi Casa Albă“. Grisham nu a oferit nici o explicaţie.

Ricardel a ocupat funcţia de adjunct al consilierului pentru securitate naţională a SUA John Bolton.