12 noiembrie 2018

Confruntări militare între Israel şi Fâşia Gaza

Mihai Draghici

Doi cetăţeni israelieni au fost răniţi, unul fiind în stare gravă, urma unui atac cu obuze lansat din Fâşia Gaza, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene citate de cotidianul Times of Israel.

Un bărbat în vârstă de 19 ani a fost rănit uşor în urma unui atac cu obuze de mortieră care a lovit un autobuz, pe teritoriul israelian, în zona Netivot, la frontiera cu Fâşia Gaza. Un alt bărbat, în vârstă de 25 de ani este în stare gravă.

Numeroase rachete şi obuze de mortieră au fost lansate luni din Fâşia Gaza spre sudul Israelului după un schimb de focuri în care au murit şapte militanţi palestinieni şi un militar israelian.

Cel puţin două persoane au murit, iar altele au fost rănite în raiduri aeriene israeliene efectuate în Fâşia Gaza după atacurile cu rachete lansate de grupuri islamiste palestiniene spre teritoriul israelian.

Avioane militare israeliene au atacat luni poziţii militare ale mişcării Hamas, în Fâşia Gaza. Potrivit unor surse medicale palestiniene, două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în Fâşia Gaza.